Veelgestelde vragen

 • Wat is het tarief van een haptotherapie sessie?

  Individuele begeleiding: € 90,- per consult (ongeveer 50 minuten).
  Haptonomische zwangerschapsbegeleiding: € 90,- per consult (ongeveer een uur).
  Begeleiding bij relatieproblematiek: € 135,- per consult (ongeveer 90 minuten). Bij begeleiding door 2 haptotherapeuten geldt een aangepast tarief.

  Wanneer een afspraak tenminste 24 uur van tevoren wordt afgezegd zal de gereserveerde tijd niet in rekening worden gebracht.

 • Wordt een sessie door de zorgverzekaar vergoed?

  De meeste zorgverzekeraars vergoeden (een gedeelte van) de kosten van de haptotherapeutische behandeling in het aanvullende pakket. Deze kosten vallen niet onder het eigen risico van jouw zorgverzekering. Een overzicht van de vergoeding voor haptotherapie door de zorgverzekering vindt je op de website van onze beroepsvereniging de VVH: www.haptotherapeuten-vvh.nl onder het kopje ‘vergoeding’. Bij twijfel kunt u het beste contact opnemen met uw eigen ziektekostenverzekering.

 • Hoeveel sessies heb ik ongeveer nodig?

  Hoeveel behandelingen nodig zijn, is sterk afhankelijk van de hulpvraag en kan variëren van 4 tot 20 of meer behandelingen. Echter, na ongeveer 3 behandelingen wordt er door de haptotherapeut en de cliënt een behandelplan opgesteld waarna er meer duidelijkheid komt over de hoeveelheid behandelingen die nodig zullen zijn.

  Bij aanvang van de therapie wordt doorgaans 1x per week afgesproken en zodra mogelijk spreiden we de afspraken naar 1x per twee à drie weken.

 • Hoe kan ik mezelf aanmelden bij jullie?

  Aanmelden kan op verschillende manieren:

  1. Via het formulier onderaan de pagina van de betreffende vestiging
  2. Via de mail. Op elke vestigingspagina staan knoppen om snel een mail aan de juiste persoon of vestiging te versturen.
  3. Via de telefoon. Op elke vestigingspagina staan de telefoonnummers van de vestiging en/of de haptotherapeut die jij zoekt. Wanneer wij met een cliënt in behandeling zijn, nemen wij de telefoon niet aan. Wij hopen hierbij op jouw begrip. Je kan ten alle tijden een boodschap inspreken. Je wordt dan zo snel mogelijk teruggebeld.